פרשת אפי נוה - עדכונים אחרונים
- הותר לפרסום: נשיא בית המשפט המחוזי בת"א איתן אורנשטיין הוא השופט הבכיר שהתכתב עם אפי נוה
- בשבועות האחרונים דווח כי השיחה בין השניים, שנמצאה במכשיר הטלפון של נוה שנפרץ - דלפה לכאורה
- השיחה התקיימה בעת שוועדת איתור דנה במועמדותו של אורנשטיין, ונוה הופיע בפניה
- נוה כתב לו: "תצטרך רק לקיים את ההתחייבות היחידה שסיכמנו"
בית משפט השלום בתל אביב אישר היום (רביעי) לפרסם כי השופט שהתכתב עם ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, הוא נשיא בית המשפט המחוזי בעיר, השופט איתן אורנשטיין. ההתכתבות היא חלק מהחומר שהושג באמצעות פריצה למכשירו הסלולרי של נוה, והייתה אסורה בפרסום עד עכשיו.
במסגרת ההתכתבות כתב נוה לאורנשטיין באפריל 2016: "אני אצל ועדת האיתור". הכוונה היא לוועדת האיתור שבחרה את אורנשטיין לנשיא בית המשפט המחוזי. אורנשטיין השיב לו: "תשמור עליי".
נוה: "ברור, אם לא אתה לא הייתי בא לשם בכלל".
אורנשטיין: "סומך עליך, תעדכן. שבת שלום ותודה רבה".
נוה: "אתה הכי מתאים וראוי, ולכן נילחם בשבילך".
לכך השיב אורנשטיין בסמליל "לייק", ונוה המשיך: "אתה תצטרך רק לקיים את ההתחייבות היחידה שסיכמנו, לטובת ציבור הנזיקיסטים (עורכי הדין שעוסקים בדיני נזיקין, כמו נוה עצמו. ד"ד). ששאר הענפים ישתתפו בנטל, עתירות מינהליות, בנקאות, יצוגיות, פלילי, מה שתחליט". אורנשטיין השיב בסמיילי. חודש לאחר מכן אכן מונה אורנשטיין לנשיא המחוזי.
עוד בוואלה! NEWS
בחודש שעבר הודיעה הפרקליטות לנוה ולשופטת השלום אתי כרייף כי היא שוקלת להעמיד אותם לדין באשמת שוחד, מרמה והפרת אמונים. על פי החשד, נוה קידם את מועמדותה של כרייף לכס השיפוט בתמורה למין. הפרשה התפוצצה בעקבות חומרים שהעבירה למשטרה עיתונאית גל"צ הדס שטייף. אותם חומרים הושגו באמצעות פריצה לטלפונים סלולריים של נוה, שנמסרו לשטייף באמצעות אשתו בנפרד, חני. במסגרת הפרשה העניקה הפרקליטות חסינות לשטייף ולחני נוה, וכן למי שביצע את הפריצה בפועל, יולי רוזנברג, שהיה ממובילי מאבק המתמחים נגד נוה.
בתקופה האחרונה פרסמו עיתונאי חדשות 13, דורון הרמן ומאור צור, כי המידע שהוצא ממכשירו של נוה אוגד במעין מאגר שעובר מיד ליד. השיחה עם אורנשטיין דלפה כביכול ממאגר זה, כמו גם כמה שיחות נוספות. לפני כשבועיים, וטרם הסרת צו איסור הפרסום, העלה העיתונאי האמריקאי ריצ'רד סילבסטיין את צילום השיחה לאתר האינטרנט שלו, "תיקון עולם".
בעקבות הפצת השיחה ביקשו כמה כלי תקשורת לאשר את פרסום תוכן השיחה המלא, שכן ישנו צו איסור פרסום על כלל החומרים שהושגו מהטלפון של נוה. הנהלת בתי המשפט, שייצגה בדיון את אורנשטיין, לא התנגדה להסרת הצו, ונציגה אף טען בדיון כי יש לפרסם את ההתכתבות כדי לנקות את שמו של אורנשטיין. מי שהתנגד הם נוה עצמו, שטען שחשיפת השיחה תפגע בפרטיותו, ואף עשויה לתת פתח לפרסום חומרים נוספים שהושגו בפריצה. גם המשטרה התנגדה לפרסום, אך בסופו של דבר החליט השופט עלאא מסראווה להתירו.
2020-01-08 12:02:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiJWh0dHBzOi8vbmV3cy53YWxsYS5jby5pbC9pdGVtLzMzMzM4NDTSAQA?oc=5
No comments:
Post a Comment