رئيس وزراء العراق يستقيل رسميًا: تفكيك لأزمة "الانفجار الشعبي" - سي ان ان العربية
دبي، الإمارات العربية المتحدة (CNN)-- أعلن رئيس وزراء العراق، عادل عبد المهدي، استقالته رسميًا إلى البرلمان خلال جلسة طارئة عقدها لحكومته، السبت، وذلك من أجل ما وصفه بـ"تفكيك أزمة الانفجار الشعبي".
وأوضح عبد المهدي أن قراره جاء كمحاولة لـ"تفكيك الأزمة وتهدئة الأوضاع" للتعامل مع الاحتجاجات المٌستمرة منذ أكتوبر/تشرين الأول الماضي، والتي وصفها بأنها كانت بمثابة "انفجار شعبي في بدايتها".
وخلال اجتماعه الطارئ بحكومته، قرأ عبد المهدي بيان استقالته، قائلا إنه "استجابة لخطبة المرجعية الدينية العليا وبالنظر إلى الظروف الصعبة التي تمر بها البلاد، ولتوفير شروط أفضل لتهدئة الأوضاع، ولفتح المجال أمام مجلس النواب لدراسة خيارات جديدة أرجو قبول استقالتي".
ودعا عبد المهدي مجلس النواب إلى البحث عن "البديل المناسب بأسرع وقت لأن البلاد في ظروفها الراهنة لا تتحمل حكومة تصريف أمور يومية"، مؤكدًا في الوقت ذاته أن حكومته "باقية"، وأنه إذا وافق البرلمان على استقالتها ستتحول إلى حكومة تصريف أعمال.
وأضاف رئيس الوزراء العراقي المستقيل: "لم نعد حكومات ديكتاتورية أو انقلابية، هذا أمر طبيعي تتجدد فيه الدماء والأفكار والمقترحات، وهكذا تتجدد شبابية البلاد والشعب، يجب أن يفهم الأمر بشكل جيد حتى يمكن للبلاد أن تسير للأمام".
وتابع عبد المهدي: "انتهينا من عهود الديكتاتوريات، لا تزال ديمقراطيتنا هشة وتعاني من الخلل، لكن هذا هو الطريق لتصويب الأخطاء"، مُعتبرًا أن المظاهرات في بدايتها كانت عبارة عن "انفجار شعبي، وأرست مفهوم ضاغط على الحكومة والبرلمان لإجراء تغييرات جذرية"، إلا أنه اتهم من وصفهم بـ"مخربين ومندسين" باختراق الاحتجاجات.
ورأى عبدالمهدي أن "سقوط المزيد من الضحايا أمر مؤلم تهون أمامه كل الأشياء الأخرى، حاولنا جهودنا لوقف هذا النزيف، واتخذنا قرارات شجاعة جريئة، لكن للأسف عندما تحدث اشتباكات يسقط ضحايا وتحدث نتائج غير طيبة".
ويوم أمس، قال المرجع الشيعي الأعلى بالعراق، علي السيستاني، إن الجهات المعنية أظهرت "عجزًا واضحًا" في حفظ الحقوق وحقن الدماء على مدار شهري الاحتجاجات الأخيرين، مُحذرًا من أن "التسويف والمماطلة سيكلف البلاد ثمناً باهظاً، وسيندم عليه الجميع".
وأكد السيستاني أنه على "مجلس النواب الذي انبثقت منه الحكومة الراهنة إعادة النظر في خياراته بهذا الشأن ويتصرف بما تمليه مصلحة العراق والمحافظة على دماء أبنائه، وتفادي انزلاق العراق إلى دوامة العنف والفوضى والخراب".
ويشهد العراق احتجاجات منذ نحو شهرين ضد الفساد الحكومي وتدني الخدمات الحكومية، فيما سقط خلالها مئات القتلى وآلاف المصابين.
أبطال أفريقيا.. مازيمبي يسقط الزمالك بثلاثية - Sky News Arabia سكاي نيوز عربية
ثلاثية الفريق الكنغولي حملت توقيع جاكسون موليكا (60 و84) وتريزور مبوتو مابي (66). وفي ذات المجموعة، يلعب بريميرو دي أغوستو الأنغولي مع ضيفه زيسكو يونايتد الزامبي لاحقا.
واستحوذ مازيمبي، شريك الزمالك في المركز الثاني على لائحة الأندية الأكثر تتويجا باللقب (5 لكل منهما) على أغلب فترات الشوط الأول.
وتعددت محاولاته الهجومية لإحراز هدف التقدم من العمق والجناحين، وإن قلت الخطورة على مرمى الزمالك الذي تراجع لاعبوه للدفاع حفاظا على نظافة الشباك، واعتمادهم على الهجمات المرتدة التي لم تشكل أي خطورة على مرمى الدولي العاجي سيلفان غبوهوو.
ولجأ لاعبو مازيمبي مع مرور الوقت وأمام التكتل الدفاعي للضيوف إلى التسديد من خارج المنطقة، وتألق الحارس محمد عواد في التصدي لأغلبها، وكانت أبرز الفرص الخطرة إنفراد موليكا بالحارس عواد، لكنه سدد الكرة بعيدا عن المرى (33).
وتابع الفريق الكنغولي ضغطه في الشوط الثاني، وردت العارضة كرة رأسية لشيكو اوشيندي (47)، رد علبها المغربي محمد اوناجم بتسديدة قوية من داخل المنطقة علت العارضة.
وانتظر مازيمبي الدقيقة 60 لترجمة أفضليته لهدف سجله موليكا عندما استغل كرة عرضية للبديل باتو كابانغو تابعها برأسه على يمين عواد.
وتعددت أخطاء دفاع الزمالك، واستغل مبوتو إحداها وأضاف الهدف الثاني لفريقه بتسديدة من داخل المنطقة على يسار عواد (66).
وتوقفت المباراة لاعتراض لاعبي الزمالك وجهازهم الفني على خطأ بحق عبد الله جمعه قبل تسجيل الهدف.
ووسط حالة توهان دفاع الزمالك، أضاف موليكا هدفه الشخصي الثاني والثالث لفريقه في الدقيقة 84 بضربة رأسية أسكنها على يمين عواد بعد تمريرة عرضية لكابانغو.
أهداف مباراة مازيمبي والزمالك في دوري أبطال أفريقيا - ميركاتو داي
تجرع الزمالك هزيمة ثقيلة على ملعب نادي مازيمبي الكونجولي بثلاثة أهداف دون رد في افتتاح مباريات المجموعة الأولى بدور مجموعات دوري أبطال أفريقيا، مساء اليوم السبت 30-11-2019، الأمر الذي قد يؤثر على مستقبل المدير الفني الصربي الجديد “ميتشو” مع النادي، حيث خسر الأسبوع الماضي في الدوري المصري 1/2 أمام مضيفه “إنبي”.
وتلقت شباك الزمالك ثلاثة أهداف في أقل من 30 دقيقة خلال الشوط الثاني، بعدما تمكن من الخروج بشباك نظيفة في الشوط الأول.
وأثرت التغييرات الفنية والتكتيكية التي أجراها مازيمبي على النتيجة النهائية للمباراة بالإضافة إلى بعض الأخطاء التحكيمية التي لعبت لصالح أصحاب الضيافة الذين لم يخسروا على ملعبهم منذ 11 عامًا في دوري أبطال أفريقيا.
وسجل البديل “جاكسون موليكا” الهدف الأول لمازيمبي في الدقيقة 60 برأسية نموذجية بعد تلقيه تمريرة عرضية من الجهة اليمنى، وبعد 6 دقائق فقط أضاف تريسور مبوتو مابي الهدف الثاني بتسديدة من داخل منطقة الجزاء بعد عرضية أخرى من الجهة اليمنى كذلك!.
وفي الدقيقة 84 عاد صاحب الهدف الأول “جاكسون موليكا” ليسجل الهدف الثاني له والثالث لفريقه بضربة رأسية صعبة بعد هروبه من قلبي دفاع الزمالك بفضل تمريرة عرضية جديدة مرت من الجميع.
אחרי דיכוי המהומות: צרפת וגרמניה מאותתות על שינוי היחס כלפי איראן - ישראל היום
לראשונה מאז החליט ממשל טראמפ לסגת מהסכם הגרעין עם איראן, מבהירות שתי שותפות אירופיות בכירות להסכם כי סבלנותן פוקעת לנוכח ההפרות הנמשכות של ההסכם מצד טהרן, וכי הן שוקלות להמליץ על חידוש הסנקציות הבינלאומיות על איראן.
"נפעל ליצירת סנקציות חסרות תקדים נגד איראן"
לפי סעיף זה, יובא כל סכסוך הנוגע להפרת ההסכם בפני ועדה של נציגי המעצמות והאיחוד האירופי, החתומים על ההסכם. אם לא תושג הסכמה בין הצדדים שאיראן מפרה את ההסכם יועבר הנושא לדיון בפני מועצת הביטחון של האו״ם. אם זו לא תקבל החלטה תוך 30 יום על עיצומים חדשים, ייכנסו מחדש לתוקף כל העיצומים הבינלאומיים שהוטלו על איראן על ידי מועצת הביטחון לפני חתימת הסכם הגרעין.
לה-דריאן הדגיש, שלמרות הניסיונות של האירופים לקדם יוזמות שיאפשרו לשמר את הסכם הגרעין למרות עזיבת ארה״ב, איראן נקטה שורת צעדים שהכשילו את המהלכים הללו, ובכלל זה הדיכוי הקטלני של הפגנות המחאה ברחבי איראן על עליית מחירי הדלק, והתקפת מתקני הנפט בסעודיה.
לדברי שר החוץ הצרפתי, היקף דיכוי ההפגנות מנע ניסיונות אירופיים לשכנע את ארה״ב לפעול למניעת הסלמה נוספת מול איראן. ״ההתנהגות של המנהיג העליון ח׳מינאי והנשיא רוחני כלפי המפגינים, הוכיחה לאמריקנים את צדקת גישתם של ׳לחץ מירבי׳ על איראן״, הדגיש לה-דריאן.
גם בכירים בממשלת גרמניה מדברים על הפעלתו של מנגנון חידוש הסנקציות הנכלל בהסכם הגרעין לנוכח ההפרות המתרבות מצדה של איראן. ״אם סוכנות האנרגיה הגרעינית של באו״ם תשוב ותדווח על הפרות איראניות של הסכם הגרעין, נהיה חייבים להגיב״, אומר ל״ישראל היום״ גורם ממשלתי בכיר.
כוחות הביטחון באיראן מול המפגינים // צילום: AP
״הפעלת לחץ על איראן תמיד הייתה המדיניות של גרמניה. גם הסכם הגרעין לא היה הסכם ידידות אלא נבע מרצון לנסות למנוע התגרענות צבאית איראנית, שהייתה מהווה איום גם על אירופה. ניסינו עם הצרפתים להביא את האיראנים להסכים על פשרות מול האמריקנים, והמאמצים הללו נכשלו. אנחנו צריכים לחשוב היטב, מה יהיו הצעדים הבאים שלנו. המחאה העממית היא אתגר רציני, אך היא אינה מערערת את המשטר. ׳מערכות הצללים׳ - משמרות המהפכה ושליחי איראן ברחבי המזה״ת מתחזקים במצבים דרמטיים מסוג זה, ולא ניתן להעריך איך הם יגיבו. המצב במזה״ת מאוד מסוכן ויכול לצאת מידי שליטה. הקשרים שלנו עם טהרן מאפשרים לנו לשמור על ערוצים פתוחים עם איראן״.
עם זאת, ביום ששי הודיעו שש מדינות אירופיות נוספות - הולנד, בלגיה, פינלנד, דנמרק, שוודיה ונורבגיה - על הצטרפותן למנגנון עקיפת העיצומים הפיננסיים שהטילה ארה״ב על איראן (״אינסטקס״). מנגנון זו הוקם ביוזמת האיחוד האירופי על ידי צרפת, גרמניה ובריטניה, במטרה לסייע לכלכלה האיראנית להתמודד עם העיצומים האמריקניים ולאפשר לחברות אירופיות להמשיך לעשות עסקים עם איראן. שש המדינות הבהירו שהמהלך נועד לחזק את התמיכה האירופית בהסכם הגרעין ולאפשר לאיראן ליהנות מפירותיו הכלכליים של הסכם הגרעין.
יצוין עוד, כי למרות רצח כ-150 מפגינים בידי המשטר האיראני במהלך גל המחאה העממי האחרון, התארח בברלין בשבוע שעבר סגן שר החוץ האיראני, סייד מוחמד קאסם סיאדפור, המכהן גם כנשיא מכון המחקר לעניינים פוליטיים ואסטרטגיים המסונף למשרד החוץ בטהרן. סיאדפור הגיע לבירת גרמניה על מנת להשתתף בפורום בינלאומי על מדיניות חוץ, פורום הממומן בחלקו על ידי ממשלת גרמניה.
פוליטיקאים ואנשי ציבור בריטים שיבחו היום (שבת) את עוברי האורח שפעלו אתמול ב"גבורה עוצרת נשימה" כשהשתלטו על הדוקר בפיגוע בגשר לונדון. יממה לאחר מתקפת הטרור בבירה, הותר לפרסום שמו של אחד משני הנרצחים - ג'ק מריט, עובד באוניברסיטת קמברידג' שהנחה כנס אליו הגיע המחבל, אוסמאן חאן.
חאן, שעטה על גופו חגורת נפץ מזויפת, החל לדקור עוברי אורח על הגשר המפורסם. בסרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות נראו כמה בני אדם מתנפלים על הדוקר עד שכוחות המשטרה הגיעו לזירה וירו בו למוות. שלושה פצועים נוספים עדיין מאושפזים בבתי החולים.
עוד בוואלה! NEWS
ראש הממשלה בוריס ג'ונסון הודה לאזרחים שהצליחו להשתלט על המחבל. "אני רוצה להוקיר את האומץ יוצא הדופן של אותם אזרחים שהתערבו ובגופם הצליחו להציל חיי אחרים", אמר. "עבורי הם מייצגים את הטוב במדינה שלנו ואני מודה להם בשם מדינתנו".
ראש עיריית לונדון סאדיק חאן הבהיר כי אותם אזרחים שהתעמתו עם התוקף לא ידעו כי חגורת הנפץ על גופו הייתה תרמית. "מה שמדהים בתמונות שראינו הוא הגבורה עוצרת הנשימה של האזרחים שרצו לכיוון הסכנה מבלי לדעת מי עומד מולם", תיאר ראש העיר. "הם באמת טובי בנינו".
המלכה אליזבת מסרה את תנחומיה למשפחות הקורבנות. בהודעה מטעמה נכתב כי היא שולחת "מחשבותיה, תפילותיה ותנחומיה העמוקים לאלו שאיבדו את יקיריהם" במתקפה בגשר לונדון.
בתיעוד נראה אחד מעוברי האורח כשהוא מתרחק מההמולה לאחר שהצליח לקחת את הסכין מידי הדוקר, שנותר שכוב על הרצפה, ודוחק בהמון לעזוב את המקום. ג'ורג' רוברטס, ששהה על הגשר באותו הזמן, אמר כי האדם האלמוני חצה במהירות התנועה הסואנת והזדרז להתעמת עם המחבל, יחד עם כמה אזרחים נוספים. "נמלטנו אבל נראה כי הוא נטרל אותו. זאת גבורה מדהימה", צייץ רוברטס בטוויטר.
משתמשים נוספים בטוויטר שיבחו את גיבור היום שהצליח לחלץ את הסכין. הגולשים הציעו לוותר לו על תשלום המשכנתה, בעוד אחרים טענו כי הוא לא צריך יותר לשלם עבור משקה לעולם.
רוב אנדרווד, בן 65 שביקר בלונדון, שחזר כי שמע פיצוצים ובתחילה לא היה בטוח כי אלה קולות ירי. "ברגע שראיתי את כולם ממהרים להימלט התחלתי לפחד ואני חושב שהדבר העיקרי היה לברוח", סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס. "הרגשתי ממש מפוחד ולחוץ לגבי המתרחש ורק חיכיתי שהעניין יחלוף".
بث مباشر | مشاهدة مباراة مازيمبي والزمالك في دوري أبطال أفريقيا - ميركاتو داي
شاهد عبر ميركاتو داي بث حي ومباشر لحظة بلحظة لمباراة مازيمبي ضد الزمالك اليوم السبت 30-11-2019 في دوري أبطال أفريقيا.
يخوض نادي الزمالك المصري مباراته الأولى بدور المجموعات لنسخة 2020 من عصبة الأبطال، ضد فريق مازيمبي بطل الكونجو، في مدينة لوبومباشي على الملعب الذي لم يخسر عليه الفريق المحلي منذ 11 عامًا.
البث المباشر “الكتابي” لحظة بلحظة
أهلاً بكم في البث المباشر لمباراة مازيمبي الكونجولي ضد الزمالك المصري
تشكيلة الزمالك اليوم “عواد – الونش – محمود علاء- عبد الله جمعة – النجاز- حازم إمام – ساسي – بنشرقي – أوناجم – زيزو – مصطفى محمد
هناك مشاكل في النقل، وغياب الصورة حتى ضربة البداية من ملعب لوبومباشي
1″ انطلاقة المباراة .. مازيمبي بالزي الأساسي الأبيض والأسود .. والزمالك بالأزرق الاحتياطي
4″ عررررررضية زملكاوية أولى من أوناجم .. ولكن يخرجها الدفاع الكونجولي
قوانين الأدغال تُسيطر .. انقطاع البث المباشر من المصدر والنتيجة 0-0
18″ إصابة مدافع الزمالك “محمود الونش” وعدم قدرته على مواصلة اللعب
21″ التبديل الأول بنزول محمد عبد الغني بديلاً للونش
28″ مطالب بركلة جزاء على إثر لمسة يد على مدافع الزمالك محمود علاء داخل منطقة الجزاء .. ولكن الحكم يتغاضى عن ركلة الجزاء وسط اعتراضات كونجولية
33″ ماااااااازيمبي يضيع .. هجمة سهلة ومتاحة أمام المهاجم “جاكسون موليكا” الذي حاول مرواغة حارس الزمالك عواد وإسقاط كرة من فوقه، ولكن محاولته تذهب بعيدًا عن المرمى
40″ أخطررررررررر هجمات الشوط الأول يضيعها مهاجم مازيمبي “تريزور مبوتو” بعد تصويبة زاحفة من داخل منطقة الجزاء يتصدى لها الحارس “محمد عواد”
45″ ضغط مهوووووول من الفريق المحلي .. محاولة تلو أخرى وسط تألق لحارس الزمالك “محمد عواد” الذي تصدى لتصويبتين من خارج منطقة الجزاء
انتهاااااء الشوط الأول بنتيجة التعادل السلبي 0-0
الزمالك خرج بنتيجة إيجابية من الشوط الأول، ولكن الدقائق الأخيرة لا تبشر بالخير في الشوط الثاني، على ميتشو تدارك الأمر وتحسين بعض الأمور الفنية، أبرزها ضعف الجبهة اليمنى دفاعيًا
انطلاقة الشوط الثاني
47″ أوووووووووه .. العارضة تحرم مازيمبي من هدف التقدم “أوشيندي” لعب رأسية قوية على إثر عرضية من كوليبالي، ولكن رأسية الأول ضربت العارضة
49″ أووووووووونجم يضيع أول فرصة خطيرة للزمالك .. انفراد صريح يطيح به المغربي خارج الثلاث خشبات بشكل عجيب
56″ تبديل ثاني للزمالك .. نزول محمد حسن بدلاً من حازم إمام
60″ جووووووووووووول ⚽️ … هدف أول لمازيمبي موووووليكا برأسية على إثر عرضية من كاسونجو وسط رقابة غائبة من الدفاع الزملكاوي
مازيمبي حقق المطلوب وتحرر من الضغط .. والآن سوف يلعب براحة وثقة أكثر .. في انتظار ردة الفعل المصرية
65″ جووووووووووووول ⚽️ … هدف ثاني لمازيمبي الخبيييير تريزووور مبوتو .. دفاع الزمالك حاضر غائب، نجم الغربان استلم عرضية داخل منطقة الجزاء وصوب دون أي ضغط كرة زاحفة في شباك عواد
لمدة ثلاث دقائق لاعبو الزمالك يحتجون على طاقم التحكيم بسبب المطالبة بمخالفة لصالح “عبد الله جمعة” قبل لعبة الهدف
71″ فرجاااااني ساسي يحاول من مخالفة على مشارف منطقة الجزاء .. ولكن تصويبته تعلو العارضة
83″ جووووووووووووول ⚽️ .. الثااااااالث لمازيمبي كابونجو يصنع ثالث هدف له في اللقاء وهذه المرة المحرز هو موليكاااااا برأسية جديدة وسط رقابة ساذجة من محمود علاء ومحمد عبد الغني
مازيمبي يكتفي بثلاثية فقط .. الحكم يطلق صافرته 3-0 مازيمبي ينتصر على الزمالك بالنتيجة الأكبر عبر تاريخ لقاءات الفريقين
اقرأ التالي
منذ أسبوعين
أهداف مباراة البرتغال ولوكسمبورج في تصفيات يورو 2020
الأحد, 23 ديسمبر 2018
اتحاد جدة ينتزع نجم يونج بويز قبل روما
السبت, 16 فبراير 2019
الأهلي يعرض لاعبيه على الإسماعيلي لإقناعه بصفقة مزدوجة
السبت, 15 ديسمبر 2018
لوكا مودريتش يُدافع عن تتويجه المثير بالكرة الذهبية
الجمعة, 16 أغسطس 2019
صورة | الهلال يعود إلى قائمة أغلى 10 صفقات في تاريخ السعودية
الإثنين, 24 ديسمبر 2018
سالزبورج يترك نجمه المالي لفرعه الألماني “لايبزج”
منذ 4 أسابيع
نتيجة مباراة ريال مدريد وريال بيتيس فى الدوري الإسباني 2019-2020
الأربعاء, 19 يونيو 2019
تقرير | كمين مصري مغربي لـ “أحمد أحمد” في ستاد القاهرة غدًا!
رئيس الحكومة العراقية يسلم استقالته إلى البرلمان - Türker Çeltik
بغداد/ عامر الحساني / الأناضول
كشف مصدر إعلامي بالبرلمان العراقي، عن تسليم رئيس الحكومة عادل عبد المهدي، السبت، كتاب استقالته رسمياً إلى مجلس النواب (البرلمان).
وقال المصدر للأناضول، مفضلًا عدم نشر اسمه، إن "كتاب الاستقالة الموقع من رئيس الحكومة عادل عبد المهدي، وصل البرلمان".
وذكر المصدر أنه من المنتظر أن يعقد البرلمان جلسة طارئة الأحد، للبت في طلب الاستقالة وكذلك مناقشة أعمال العنف في محافظة ذي قار.
وكان عبد المهدي قد أعلن الجمعة، نيته تقديم استقالته إلى البرلمان دون تحديد وقت معين.
وجاء هذا الإعلان تحت ضغوط تزايد أعمال العنف المرافقة للاحتجاجات الشعبية المناوئة للحكومة على مدى اليومين الماضيين، وكذلك دعوة وجهها المرجع الشيعي الأعلى علي السيستاني، إلى البرلمان لسحب الثقة من الحكومة.
ووصل عبد المهدي رئاسة الحكومة في تشرين أول/أكتوبر 2018، كمرشح متوافق عليه بين أكبر كتلتين شيعيتين في البرلمان وهما "سائرون"، و"الفتح".
وتواجه حكومة عبد المهدي احتجاجات غير مسبوقة مناهضة لها منذ أكتوبر الماضي، شهدت تصعيداً كبيراً خلال اليومين الماضيين قتل خلالها 70 متظاهراً وإصابة مئات آخرين في النجف وذي قار (جنوب)، فضلا عن حرق قنصلية إيران في النجف قبل ذلك بيوم.
ومنذ بدء الاحتجاجات، سقط أكثر من 418 قتيلاً ونحو 15 ألف جريح، وفق إحصاء أعدته الأناضول، استنادا إلى أرقام لجنة حقوق الإنسان البرلمانية، ومفوضية حقوق الإنسان (رسمية)، ومصادر طبية وحقوقية.
وطالب المحتجون في البداية بتأمين فرص عمل وتحسين الخدمات ومحاربة الفساد، قبل أن تتوسع الاحتجاجات بصورة غير مسبوقة، وتشمل المطالب رحيل الحكومة والنخبة السياسية المتهمة بالفساد.
אוניברסיטת ביר זית: כך חמאס מגייס סטודנטים פלסטינים - וואלה!
(בווידיאו: המסתערבים שנטמעו באוניברסיטת ביר זית טרם מעצרו של קיסוואני, מרץ 2018)
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן מתקרב ליום הולדתו ה-85, ומצבו הבריאותי מידרדר משנה לשנה, בלשון המעטה. מנגנוני הביטחון הפלסטיניים יודעים היטב כי אם יש גורם מרכזי שינסה לערער על יציבותה של הרשות הפלסטינית - זו תהיה תנועת חמאס, שמפיחה רוח ומקדמת פעילות באמצעות זרמי עומק. אחד מהבולטים בזרמים אלה הם אגודות הסטודנטים הנאמנות לחמאס. לכן, הסטודנטים נמצאים בפיקוח פלסטיני מתמיד שנועד לאתר דמויות מפתח בשורותיהם.
עם זאת, ההיסטוריה הוכיחה שהפיקוח הזה לא תמיד יעיל. כדי שפיגוע לא יחמוק תחת הרדאר, מפעיל צה"ל והשב"כ משאבים רבים וחשיבה כדי לאתר את הדמויות הבולטות ביותר. מדובר באותם סטודנטים שלא רק יקראו תיגר על הנהגת הפתח וינסו להניע השתלטות או הפיכה - אלא גם ינסו לבצע פיגועי טרור בטווח המיידי. אף שמדובר בסטודנטים בודדים, מתי מעט מתוך אלפים רבים, הפוטנציאל שלהם עלול להיות קטלני.
עוד בוואלה! NEWS
יו"ר אגודת הסטודנטים וראש תא חמאס באוניברסיטת ביר זית שצפונית לרמאללה, עומר קיסוואני, היה הרבה זמן על הכוונת של מערכת הביטחון. כשנערם מידע מודיעיני משמעותי על פעילותו בשנת 2018 הוחלט לעצור אותו בצו מנהלי. בפעם הראשונה, הוא חמק ברגע האחרון בשעת לילה מדירתו בשכונת מסיון ברמאללה. בפעם השנייה הוא נמלט מכוח צבאי בכניסה לקמפוס. בפעם השלישית הוחלט במערכת הביטחון לא לקחת סיכונים. מעצרו בוצע ב-7 במרץ 2018 על ידי יחידת המסתערבים של משמר הגבול, לאור יום ובין כותלי האוניברסיטה.
המבצע היה מוקפד ולא השאיר לקיסוואני פתחי מילוט. לפי עדויות שפורסמו בכלי התקשורת הפלסטיניים, ותיעוד הסטודנטים ההמומים, נכנסו לוחמי יחידת המסתערבים לתוך הקמפוס כשהם לבושים בבגדי אזרחים, מתנהלים כסטודנטים וממתינים עם מצלמה לראיין את קיסוואני לצורכי כתבה. מועד המפגש התרחש יומיים לפני הבחירות לראשות אגודת הסטודנטים והמתח בשיאו, לא רק בין תאי אגודות הסטודנטים השונות אלא גם בין הפלגים הפלסטיניים, שכן מדובר באוניברסיטה יוקרתית בגדה המערבית בה לומדים לא פחות מ-15 אלף סטודנטים מדי שנה בתשע פקולטות שונות. קיסוואני הגיע מלווה בסטודנט נוסף ועלה על המדרכה ובירך לשלום. חלפו שניות אחדות והמסתערבים שלפו אקדחים. קיסוואני התנגד למעצר תוך כדי שהוא זועק לעזרה.
הלוחמים בודדו את המרחב בקריאות מאיימות תוך שהם מנופפים באקדחים, ומנטרלים אותו. בזמן שעוברי האורח והמאבטח המבוגר של האוניברסיטה חשבו שמדובר בקטטה בין סטודנטים, הגיע אל שערי הקמפוס רכב ובו כוח צבאי. ממנו יצאו לוחמי לוחמים לבושים במדים, חבושי קסדה וחמושים ברובי סער שקראו לסקרנים להתרחק. מסתערבי מג"ב לפתו את צווארו של קיסוואני, רצו אל שער הכניסה, עלו לרכב ונעלמו דרך הציר המרכזי של הכפר ביר זית.
יומיים לאחר מכן התקיימו הבחירות לראשות האגודה. תא הסטודנטים של הפתח המכונה "שביבה" זכה במקום הראשון בפער של מושב אחד בלבד על פני ה"כותלה אסלאמיה", תא הסטודנטים של חמאס. מאחור פיגר תא הסטודנטים של החזית העממית המכונה "קוטוב". מעצרו של קיסוואני עורר סערה בגדה המערבית, אך גורמים במערכת הביטחון מיהרו לעדכן כי הוא חשוד בקבלת סכום של 150 אלף אירו ממפקדת חמאס בחו"ל לצורכי פעילות מגוונת ביהודה ושומרון. מאז, חלפה שנה והוא עדיין נתון במעצר.
עד היום, מתנהל ויכוח בקרב הסטודנטים בביר זית. אנשי ה"כותלה אסלאמיה" טוענים שישראל עזרה ל"שביבה" לזכות בראשות האגודה באמצעות מעצרו של קיסוואני, ואילו ב"שביבה" אומרים כי לולא היה נעצר היו זוכים ביותר מושבים באגודה.
חיי לילה ותמיכת חמאס
אוניברסיטת ביר זית היא מוסד פלסטיני להשכלה גבוהה שאת פעילותו החל בערך בשנת 1920 והפך לאוניברסיטה בשנות ה-70, אך יש גורמי ביטחון שיגידו שהוא מיקרו-קוסמוס של החברה הפלסטינית, ויש שמייחסים לתוצאות הבחירות בקרב הסטודנטים לכלי ניבוי פוליטי למה שיתחולל בגדה המערבית בבחירות לשלטון המקומי ולנשיאות הפלסטינית. לכן המאבק בין ה"שביבה" ל"כותלה אסלאמיה" הוא הרבה יותר מניהול אגודת הסטודנטים. מדובר בסוג של מאבק אידאולוגי שאותו מלבים ראשי התנועות השונות, וברוח זו השנאה לישראל הופכת למצע העיקרי בבחירות. ככל שאתה יותר מתנגד לישראל, כך אתה אמור להביא יותר קולות, מה שעלול לגלוש לאווירה אלימה במיוחד.
השאלה היא מדוע אוניברסיטת ביר זית הפכה מוקד משיכה לסטודנטים מרחבי הגדה. הסיבה לכך היא איכותה, המשתדרגת עם השנים והשקעות הבינלאומיות. רק לאחרונה השקיעו היפנים בלימוד מקצועות היי-טק. בטקס הפתיחה, נכח יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. חברות ישראליות התעניינו להשקיע ואף ליצור קשר עם קבוצות סטודנטים וחברות קטנות בראשית דרכן, אך התקבלו בסירוב מוחלט. סיבה נוספת היא הקרבה לרמאללה. אם תשאלו את ראש הכפר כמה תושבים יש בו, הוא יחייך ויגיד: "רשומים? 2,700". אבל במציאות, יש 4,200.
החיים בכפר ביר זית זולים יחסית, וזאת לצד והבילויים ברמאללה הקרובה וחיי הלילה שלה מאפשרים לצעירים ליהנות יותר מהערים, לבלות בפאבים ולשתות אלכוהול. זה מה שלא ניתן לעשות בסביבת אוניברסיטת פוליטכניק שבחברון, שלא לדבר על המכללה האסלאמית בחברון, שבה תעבור שיימינג אם תיתפס כסטודנט כשאתה שותה אלכוהול. שכר הלימוד בביר זית נמצא במגמת עלייה בשנים האחרונות, וכך גם השכירות והשירותים הנלווים בכפר, שהפך למבוקש במיוחד בגלל הקרבה, אלא אם אתה ישן במעונות.
בתוך החלל הכלכלי הזה הגיעו פעילי חמאס. מצד אחד, הרשות הפלסטינית אוסרת על העברת כסף ישיר לסטודנטים של חמאס, אך בפועל מנגנוני הביטחון הפלסטיניים ממצמצים בעיניים כשמדובר במתן מענק לשכירות דירה, מתן אוכל, דמי צילום או רכישת ספרים. כל אלה, בתמורה לחתימה על אמנה של חמאס והתחייבות להיות מעורב בפעילות חברתית. מאוחר יותר, מבינים הסטודנטים שהם נקראים להשתתף בהפגנות, מחאות אלימות ופעילות נוספת שאחריה עוקבים גורמי המודיעין השונים.
רוב הסטודנטים רחוקים מאוד מטרור בפרט ומאלימות בכלל. זו תופעה שהולכת ומתרחבת, בין הסטודנטים ניתן למצוא את ילדיהם של בכירי הפתח. לאחרונה עלתה לכותרות הסטודנטית לנה, בתו של השר הפלסטיני לעניינים אזרחיים חסיין א-שייח. היא הגיעה לקמפוס עם רכב הלנד רובר החדש וחנתה במקום שנוי במחלוקת. לפי עדויות, כשהעירו סטודנטים אחרים היא השיבה להם: "אל בלאד אילנה" - כלומר, זו הארץ שלנו, ועוררה כעס גדול ברשתות החברתיות הפלסטיניות על חוצפתה. השיח המתלהם כלל יצירת האשטאגים "אל בלאד אילנה" ובציניות "אל בלאד לנה". אביה הגיע לאוניברסיטה ומחה בפני ההנהלה על כך שהביכו את בתו.
יורש למהנדס?
למרות הרצון לחיים טובים והשאיפות הקפיטליסטיות לחיי נוחות, והמספרים הקטנים בלבד של סטודנטים המעורבים בטרור לעומת כלל הסטודנטים, האוניברסיטה לא יכולה להתנתק משורת פעילי טרור שיצאו משורותיה. לאורך השנים היו כאלה שחצו את הקווים מהעולם האקדמי לעולם הצללים, בהם גם מנהיגים פלסטינים ובעלי תפקידים בכירים, שהבולטים שבהם הוא בכיר הטרוריסטים יחיא עיאש, אבו אל-ברא, שכונה "המהנדס".
הסטודנט להנדסה הרכיב פצצות מתוחכמות לפיצוץ אוטובוסים ובתי קפה, ולאחר מכן גם חגורות נפץ עבור מחבלים מתאבדים, עד שמצא את מותו בשנת 1996 באמצעות מטען זעיר מתוחכם שהשב"כ פיתח והשתיל במכשיר סלולרי שלו. מהצד השני של המתרס, בולט מרואן ברגותי, בכיר הפתח ומנהיג התנזים שנעצר ונגזרו עליו חמישה מאסרי עולם מצטברים ו-40 שנות מאסר על מעשי טרור שבהם נרצחו ישראלים.
הפעילות והגורמים העוינים בתוך אוניברסיטת ביר זית תמיד נוטרו על ידי קהילת המודיעין הישראלית, אך גם הפלסטינית, שחוששת מפעילות חתרנית נגד הרשות. בשנות ה-80, התקבלה החלטה ישראלית לסגור באמצעות צו צבאי את האוניברסיטה למשך כשנה. הלחץ על ממשלת ישראל והביקורת הבינלאומית סייעו לראשי האוניברסיטה לפתוח אותה מחדש.
למרות זאת, גורמי ביטחון טוענים כי סטודנטים מביר זית מעורבים בהפרות סדר אלימות, בעיקר במקומות שבהם נוכחים כלי תקשורת, גם במעורבות הסתה. מנגד, יש גורמים במערכת הביטחון שטוענים כי לסטודנטים מה"כותלה איסלאמיה" יש גם מעורבות ישירה בהפצת האידאולוגיה של חמאס, שקוראת להשמדת ישראל, וחריגים מהם אף מעורבים בטרור בצורה ישירה.
במערכת הביטחון תמימי דעים כי האוניברסיטה, בראשות פרופ' עא לטיף אבו חג'לה, מהווה קרקע פורייה לאיתור פעילים קיצוניים, שבודדים מהם עתידים להצטרף לזרוע הצבאית של חמאס. לרוב לא יהיה ניתן למצוא אותם בחוד החנית, כמו ברגותי ועיאש, אך הם בהחלט מהווים דמויות מפתח במובנים רבים אחרי סיום לימודיהם לחיזוק הלאומנות הפלסטינית (בערבית: "אנא ווטאני"). חלק גדול מהקיצוניים יעדיפו לתכנן פעילות אלימה ולשלוח אחרים לבצע אותה בפועל.
לדברי גורמים במערכת הביטחון, עד היום לא קם יורש לעיאש, שהוגדר כרב מרצחים, אך באותה נשימה עולה שמו של בכיר ה"כותלה אסלאמיה" אוסאמה אל-פאחורי, אחד ממתכנני הפיגוע שסוכל ביולי 2019 והוגדר על ידי גורמי ביטחון כ"ממשיך דרכו של יחיא עיאש". הוא למד במסלול הנדסה ופיזיקה, וכמו עיאש הוגדר כמנהיג חברתי שבלט ברחבי הקמפוס עד למעצרו על ידי כוחות הביטחון.
מגמה מדאיגה
למרות תשומת הלב, והמסרים שמעבירים מנגנוני הביטחון הפלסטינים ומערכת הביטחון הישראלית לראשי האוניברסיטה, על פעילות שחורגת מהגבול הסביר בקמפוס, רק בשנה האחרונה נעצרו 25 סטודנטים מאוניברסיטת ביר זית. גורם ביטחוני הצביע על סיכול פיגוע בשנת 2017, שבמהלכו התכוונו סטודנטיות לשמש כמחבלות מתאבדות.
ביום ייסוד חמאס השנתי מתקיימת בקמפוס צעידה שכוללת פעילות של רעולי פנים, מדי צבא, וכלי נשק מדומים בהשתתפות של יותר מאלף סטודנטים. במקרים נוספים מתקיימת הצגה על חטיפת חיילים. לדברי גורם ביטחוני, יום ייסוד חמאס מצוין בחסות הקמפוס של ביר זית והוא האירוע הבולט ביותר בכל הגדה המערבית הכולל דגלים, חומר הסתה ותעמולה המוברחים לתוך הקמפוס, ומעת לעת משתמשים בו גם בהפגנות ברחבי הגדה.
האירוע האחרון במעורבות חשוד בפעילות טרור שיצא מהקמפוס בביר זית נכלל בתשתית הטרור שהוציאה לפועל את הפיגוע האחרון במעין עין בובין, שבו נרצחה רנה שנרב. עדיין, את מירב תשומת הלב בשנה האחרונה תופס מעצר בקיץ 2019 של חברי ה"כותלה אסלאמיה", בחשד שגויסו לתשתית טרור ולביצוע פיגועים על ידי הזרוע הצבאית של חמאס ברצועת עזה.
המגויס הבולט ביותר הוא אל-פאחורי, פעיל חמאס בן 22 מאזור חברון ששימש עד לאחרונה כבכיר באגודת הסטודנטים בביר זית. עמו נעצרו בלאב חאמס, פעיל חמאס בן 25 מאזור רמאללה, וכמה פעילים נוספים שהתכוונו לבצע פיגוע מטען חבלה. במסגרת חקירת הפעילים על ידי מערכת הביטחון, התברר כי לפי ההנחיות שהגיעו ממפקד חמאס בעזה היו אמורים הסטודנטים לאסוף מודיעין על מטרות לפיגוע ולייצר חומרי נפץ מחומרים ביתיים. הסטודנטים הצליחו לרכוש חלק מהחומרים הכימיים למימוש הפיגוע.
"זו מגמה מדאיגה", אמר גורם צבאי בכיר בפיקוד המרכז. "מבוצעים באופן שוטף מעצרים של פעילי 'כותלה אסלאמיה' המבצעים פעילות חמאסית גלויה, לעתים מעצרים אלו מבוצעים בתוך קמפוס האוניברסיטה, לאור העובדה כי ההנהלה מאפשרת להם מסתור במקום. כך למשל במרץ 2019, נעצרו בתוך האוניברסיטה תופיק אבו ערקוב וחמזה אבו קרע שעמדו בראש ה'כותלה אסלאמיה' לאחר שקיבלו את אישור ההנהלה ללון במקום. הפעילות הזו ממחישה את מרכזיות ארגון ה'כותלה אסלאמיה' באוניברסיטת ביר זית עבור הנהגת חמאס לטובת מימוש פעילותם הארגונית והצבאית בגדה".
הסטודנט שמעוניין להתקבל ל"כותלה אסלאמיה" וליהנות מזכויות נדרש לחתום על מסמך. "במסמך הוא מקבל על עצמו את האידאולוגיה של חמאס, והוא נכון לפעול במסגרת התנועה, כמעין כותרת כללית לשאר הפעילות שלהם, והוא נכון לקבל סיוע של חמאס בתקופת לימודיו. חשוב להבין שזה הלכה למעשה, גיוס הסטודנט לתנועת חמאס", הסביר הקצין הבכיר.
הוא הוסיף כי "ה'כותלה', שמקבלת כספים רבים באופן יחסי לעומת שאר הארגונים, מצליחה להביא הרבה 'צ'וקולוקים' (הטבות ומתנות לסטודנטים - א"ב), משלב צילומי החומרים, דרך קלמרים, מחברות ותיקים ועד למימון מורים פרטיים. ה'כותלה' הוא כמעט הגוף היחיד שמצליח לארגן את המעטפת החומרית הזו. לסטודנט וככה הם מצליחים לקלוט יותר אנשים ולהחתים אותם".
על החיבור בין תנועת חמאס לבין מה שמתחולל בקמפוס, אמר הקצין הבכיר: "מבחינת חמאס? התנועה מסתכלת על ה'כותלה' כגוף בלתי נפרד ממנה, אחת הידיים של התנועה. התכלית של ה'כותלה' היא קידום רעיון ההתנגדות (בערבית, "המוקאוומה"). ההתנגדות חד משמעית באה לידי ביטוי ב'כותלה' הזו. חמאס מבהירה לסטודנטים שלה שכמו שהם צריכים להיות מצטיינים ב'התנגדות' והם צריכים להצטיין בלימודים. מבחינתם, מי שלומדים הנדסה הם חבר'ה מאוד רציניים, מאוד מתקדמים והם יובילו את עולם התכנון ההנדסי העתידי של חמאס".
חופש ביטוי
לדברי הקצין הבכיר, הנהלת האוניברסיטה מודאגת אך מאפשרת לסטודנטים לפעול באופן חופשי בין כתליה. "מבחינת ההנהלה, היא מובילה מדיניות של חופש ביטוי בגדול והיא רואה את עצמה כאוניברסיטה ליברלית שמאפשרת לסטודנטים לפעול בצורה גלויה. זה מאפשר לסטודנטים ב'כותלה' להוציא לפועל פעילות גלויה ואפילו אלימה", הוא הסביר. "אוניברסיטת ביר זית היא האוניברסיטה היחידה שאפשרה לסטודנטים של ה'כותלה' להופיע בטקס עם מדים צבאיים של חמאס, כולל דגמי נשקים, ולביים הצגה של חטיפות חיילים ישראלים ולהוביל אירועי הסתה ברשתות. בחמש השנים האחרונות ה'כותלה' זכתה במקום הראשון בבחירות למועצת הסטודנטים, מה שמאפשר לחמאס לפעול מתוך לגיטימיות מלאה".
הסטודנטים המצטיינים והאדוקים בדת מגלים מחויבות לחמאס במסגרת פעילויות "רכות" כמו תמיכה חברתית, סיוע לקהילה, עצרות והפגנות, הפצת אידאולוגיה וקידום תעמולה. גורמי מודיעין בישראל טוענים כי הם עוברים לשלב הבא. הם מקבלים משימות צבאיות פשוטות, כמו העברת מידע ופעולות לוגיסטיקה. אם הם יודעים לשלב רמת מידור גבוהה, הם עולים דרגה לכדי פעילות ישירה מול הזרוע הצבאית של חמאס.
יהיו גם כאלו שיתארחו במסגדים וייקלטו על ידי ה"אוסרה" לצורכי למידת תכני דת, אך גם להקמת חוליות טרור, כשהשלב הסופי הוא תכנון פיגועים. במאבק נגד הטרור שותפים מערכת הביטחון הישראלית ומגנוני הביטחון הפלסטיניים, שרואים בהם פוטנציאל לאיום שלטוני.
شيرين عبد الوهاب تثير الجدل بتصريحاتها الأخيرة عن "العوانس" في حفلها بالسعودية - BBC Arabic
أثارت المغنية المصرية شيرين عبد الوهاب حفيظة قطاع من جمهورها على مواقع التواصل الاجتماعي، بعد أن وصفت منتقداتها بـ"العوانس".
جاء ذلك خلال حفل أقامته شيرين، الجمعة، ضمن فعاليات موسم الرياض الترفيهي في السعودية، إذ قالت: "لم أفهم لماذا غضبت الكثيرات من تصريحي السابق وأطلقن وسما ضدي... "أكيد دول شوية عوانس".
وهذه ليست المرة الأولى التي تغضب فيها شيرين فئة من السعوديات على مواقع التواصل.
فأثناء حفل أحيته في الرياض منتصف نوفمبر/ تشرين الثاني، حضت شيرين النساء على طاعة الرجال، ما دفع كثيرات لإطلاق وسوم ضدها.
وخاطبت جمهورها آنذاك ممازحة "بما أننا لا نستطيع الاستغناء عن الرجال، فمن الأفضل أن نسمع كلامهم، لماذا نعذبهم؟… خلاص رفعنا الراية البيضاء".
وجاءت تصريحات شيرين متسقة مع كلمات أغنيتها "الراية البيضاء" التي تقر فيها الحبيبة بضعفها وعذابها في غياب حبيبها.
وتعالت صيحات الجمهور احتجاجا على تعليق شيرين، لكنها حاولت بعدها استرضاء الحاضرين، قائلة "أنا امرأة مثلهن ولا يمكنني الإساءة لهن. فالنساء قويات أيضا".
"انتقاص من قيمة المرأة"
ومرة أخرى عاد وسم "#اخرسي_ياشيرين" إلى صدارة المواضيع الأكثر تداولا على تويتر في السعودية، يليه وسما "#شيرين_في_الرياض" و#شيرين_تسيء_للمرأة_العازبة".
كلام شيرين الذي وصفه البعض بالعفوي لم يرق لآخرين رأوا فيه تصريحات تتبنى "الخطاب الذكوري الذي يستمد استمراريته وشرعيته من خضوع المرأة"، حسب تعبيرهم.
لذا طالبت العديد من النشاطات السعوديات، الفنانة المصرية بالتوقف عن تقديم النصح للنساء، والاكتفاء بالغناء.
وغردت إحداهن: "شيرين عبد الوهاب كالعادة تهين المرأة وتؤسس للتبعية المطلقة والطاعة العمياء للرجل. أثبتت أن المرأة هي العدو الأول للمرأة ".
لم أغضب كثيرآ عندما أيدت شيرين خضوع المرأة للرجل و"سمع كلامه" بمعني تنفيذ أوامره فهي مشكلة لا تخص شيرين وحدها بل المجتمع الذكوري كله لكن ما أغضبني حقآ هذه المرة هو الإهانة كلمة عانس تنمر وإهانة و"الذكوريين العسل وسكر" هم من أخترعوها أن لم يكن الفن رسالة علي الأقل يكون أحترام🌹 https://t.co/AWi1kMJTIU
كما انتقد آخرون استخدام الفنانة للفظ عانس قائلين إنه يحمل في طياته كل الإجحاف والظلم للأنثى.
يرى البعض أن مصطلح "العنوسة" يقلل من قيمة المرأة ويربط دورها في الحياة بالزواج والإنجاب.
وعلق أحدهم مستغربا: "لماذا لا يُوجه لقب عانس للرجل الذي تأخر زواجه، ونكتفي بأنه "لا يريد الزواج"؟ عانس مصطلح لغوي موجه للمرأة كما يوصف به الرجل لكنه بات اليوم ينطوي على مفاهيم اجتماعية وثقافية خاطئة".
كما تحدثت كثيرات عن فتيات دفعن للزواج المبكر غير المدروس، لتجنب التبعات النفسية والاجتماعية والاقتصادية المترتبة عن العنوسة.
"حرية تعبير"
في المقابل، أيد آخرون كلام شيرين ودافعوا عن حقها في التعبير عن رأيها بحرية.
بل إن العديد من المغردات هاجمن منتقدات الفنانة المصرية، وأكدن أن "المرأة لن تنجح في حياتها دون سند أو حماية الرجل".
وأطلق بعضهن وسما بعنوان "تكلمي يا شيرين"، وصفن من خلالها معارضي الفنانة بـ "المستشرقين المتعصبين".
#تكلمي_ياشيرين ماقالت شيء غلط وانا برر عن كلامها اولاً الرجل والمرأة يكملون بعض الي صاير الحين ان البنات نصهم لزلز ويتزوجون بعض وخلاص صار كل شيء بنات وهذا مو بالفطره ثانياً العانس معناها البنت الي تعدت عمر الزواج وهي ماتزوجت مافيها اي سبهه فنانه عظيمه 😭💛💛.
شيرين ضغطت النسويات بتصريحها ، الشيء الجميل في شيرين أنها انسانة على سجيتها و ماعندها احساس بالنقص ، كثير من النسويات عندهم احساس بالنقص فيعوضون هالنقص بالهجوم على الرجال ، علماً أن الطبيعي هو أن الرجل يميل الأنثى و الأنثى تميل للرجل غير هالكلام انتكاس للفطرة #تكلمي_ياشيرين
ولطالما أثارت شيرين الجدل بسبب تصريحاتها التي تطرقت لمواضيع اجتماعية وسياسية.
وترى ناشطات أن الفنانة أظهرت في أكثر من مناسبة أنها "خانعة للرجل" . ودليلهم فيما ذهبوا إليه مقابلة تلفزيونية قالت فيها الفنانة إنها "تفضل الرجل المتحكم الذي يضربها عندما تخطىء ويسترضيها بقبلة".
"جدل لا ينتهي"
ولا تعد هذه الواقعة الأولى من نوعها للمطربة شيرين، فقد انتقدت بسبب تصريحات أطلقتها في حفلات سابقة.
وفي أواخر مارس 2019، أوقفت شيرين عن الغناء في مصر بعد اتهامها بـ"الاستهزاء بالحكومة"، في حفل أقامته خارج البلاد.
وكانت شيرين قد خاطبت آنذاك جمهورها بالبحرين قائلة "أنا هنا أتكلم براحتي.. في مصر ممكن يسجنوني"، مما دفع نقابة الموسيقيين المصريين لإصدار قرار بإيقافها عن الغناء، وإحالتها إلى التحقيق.
وفي 2017، انتشر مقطع فيديو للمطربة من حفل أقامته في إمارة الشارقة، ترد خلاله على طلب إحدى المعجبات بأداء أغنية "مشربتش من نيلها"، بأن الشرب من مياه النيل يؤدي إلى الإصابة بمرض "البلهارسيا".
وكانت الفنانة المصرية ترد في كل مرة على الانتقادات الموجهة لها بالقول إنها تقصد مداعبة الجمهور وإضحاكه.
السعودية.. تغييرات وتحديات شهدتها المملكة في عهد الملك سلمان - سي ان ان العربية
دبي، الإمارات العربية المتحدة (CNN) – احتفل سعوديون، السبت، بالذكرى الخامسة لمبايعة الملك سلمان بن عبد العزيز على عرش المملكة، مبايعين إياه على السمع والطاعة مجددا، فما التغييرات والتحديات التي واجهتها المملكة خلال السنوات الـ5 الماضية؟
قيادة المرأة
بعد عقود من منع المرأة السعودية من القيادة في المملكة، وسنوات من ظهور بعض الحركات الحقوقية الداعية لرفع المنع دون جدوى، أصدر الملك سلمان في 26 سبتمبر/أيلول من عام 2017 أمرا يسمح فيه للمرأة بالقيادة في المملكة.
وفي 4 يونيو/حزيران من عام 2018، كانت فتاة سعودية تدعى أحلام آل ثنيان أول امرأة تحصل على رخصة قيادة سيارة في السعودية، وقد أثارت خطوة العاهل السعودي ردود فعل إيجابية حول العالم.
قد يهمك أيضاً
الانفتاح في السعودية
شهدت السنوات الـ5 الماضية تغييرات نوعية في المجتمع السعودي، إذ سُمح بفتح دور للسينما وإقامة الحفلات الغنائية، وقد استقطبت المملكة فنانين من جميع أنحاء العالم أقاموا حفلات غنائية على أ{ض المملكة للمرة الأولى.
اللجنة العليا لمكافحة الفساد
شكل الملك سلمان ما عُرف باللجنة العليا لمكافحة الفساد برئاسة ولي العهد، الأمير محمد بن سلمان، وشنت الحكومة السعودية حملة واسعة على عدد من الأمراء ورجال الأعمال السعوديين الذين وجهت لهم تهم بالفساد.
واعتُقلت هذه الشخصيات السعودية في فندق "ريتز كارلتون" وقُطع الاتصال بها وتم التحفظ على أموالها قبل أن يتم الإفراج عنها، وقد انتهى عمل اللجنة في يناير/كانون ثاني من عام 2019 باستعادة 400 مليار ريال سعودي تم إيداعها في الخزينة السعودية.
عاصفة الحزم وإعادة الأمل
تدخلت السعودية عسكريا في اليمن لحماية حكومة الرئيس اليمني عبد ربه منصور هادي، من حركة التمرد التي قادتها جماعة الحوثيين ضد حكمه، وقد انطلقت عملية "عاصفة الحزم" في 25 مارس/أذار من عام 2015.
وشكلت المملكة تحالفا أسمته "التحالف الوطني لدعم الشرعية في اليمن" وكان يضم إلى جانب السعودية كل من الإمارات والسودان ومصر والكويت وقطر والبحرين والأردن والمغرب، وتم تغيير اسم العملية العسكرية على "إعادة الأمل".
الأزمة الخليجية مع قطر
شهد عهد الملك سلمان إعلان كل من السعودية والإمارات والبحرين ومصر فرض مقاطعة دبلوماسية واقتصادية على قطر في 5 يونيو/حزيران من عام 2017.
واتهمت الدول الـ4 الدوحة بدعم جماعات إرهابية وعلى رأسها الإخوان المسلمين، بالإضافة إلى تحريض بعض مواطني الدول ضد حكوماتها، إلى جانب التقارب بين قطر وإيران في ظل الخلافات بين دول الخليج وطهران، وهي التهم التي تنفيها قطر.
قضية خاشقجي
واجه عهد الملك سلمان تحد كبير عام 2018، ولا تزال تبعاته تلاحق السعودية، فقد أثار مقتل الصحفي السعودي، جمال خاشقجي، في قنصلية بلاده في مدينة إسطنبول التركية في 2 أكتوبر/تشرين أول من عام 2018.
وأصدرت السعودية بيانا أخلت فيه مسؤوليتها عن عملية القتل، مشيرة إلى أن عددا من عناصر الاستخبارات السعودية كان على رأسهم نائب رئيس الاستخبارات السابق، قاموا بقتل خاشقجي بعد أن فشلوا بإقناعه بالعودة طوعا إلى بلاده دون أمر من القيادة السعودية وعلى رأسها ولي العهد.
أثارت هذه القضية ردود فعل ساخطة على السعودية، وقد أسفرت عن مظاهرات في دول عدة مناهضة للحكومة السعودية بالإضافة إلى مقاطعة عدد من الدول لمؤتمر "دافوس الصحراء"، وذلك بعد أن اتهمت عدد من الدول ولي العهد السعودي بالضلوع في عملية قتل خاشقجي.
ولا تزال التحقيقات التي فتحتها السعودية مع المتهمين في هذه القضية جارية، وسط مطالبات من قبل الحكومة التركية بتسليمها مرتكبي الجريمة للتحقيق معهم على أراضيها، وهو ما لم تستجب له المملكة.
שגרת החירום של תושבי עוטף עזה: "כל אזעקה פוצעת את נפש הילדים" - וואלה!
אחרי לילה נוסף שבו החסירו פעימה בעוטף עזה בעקבות אזעקת צבע אדום, התושבים זועמים הבוקר (שבת) ומתארים את היום שלהם במילים כמו "בהלה" ו"חרדות". בעוד שרקטה אחת ששוגרה מרצועת עזה התפוצצה בשטח פתוח במועצה האזורית אשכול, בהמשך נשמעו אמש אזעקות באשקלון וביישובי המועצה האזורית חוף אשקלון, שהתבררה כירי שאינו רקטי.
סוטי חוטובלי פנחס, תושבת אשקלון ויו"ר פורום ההורים העירוני, סיפרה: "אני מנסה למצוא את המילים שיתארו מה חולף בליבם של ילדים בהישמע אזעקה בעיר בערב יום שישי, בשעת לילה מאוחרת. בהלה, בכי, 'שברון לב' המתאר דופק מואץ בשפתם של הילדים, פחד וחוסר אונים שמסתכמים בהודעת צה"ל לפיה מדובר ב'חרדת שווא'".
לדבריה, "המינוח החדש שמצטרף לתרמילון המושגים שעליו גדלים כאן דורות של ילדים - שיגרת חירום, חוסן, עורף איתן ועוד. היש עוד מדינה ריבונית שמאפשרת ירי שנועד להרוג לעבר ילדיה ואזרחיה?". היא הוסיפה כי "כל אזעקה כזאת פוצעת את נפשם של הילדים ופוגעת בעתיד הקרוב והרחוק בעתיד החברתי והלאומי שלנו".
עוד בוואלה! NEWS
הלילה, צה"ל תקף עמדות חמאס ברצועת עזה, בהן מתחם צבאי. מדובר צה"ל נמסר אמש כי לאחר הירי, "מערכת ההתרעה הופעלה כנדרש, לוחמי הגנה אווירית שיגרו מיירטים לעבר המטרות בהתאם למדיניות ובהיעדר צורך לא בוצע יירוט בפועל".
גם במועצה האזורית אשכול זועמים אחרי שנאלצו להיכנס לממ"דים במהלך ארוחות השישי. "משפחות ברחבי הארץ יושבות לארוחת שבת חגיגית, מתכננות מה יעשו בשבת בבוקר ובני המשפחה תוהים בינם לבין עצמם מה יהיה הקינוח. באותו זמן, ביקום מקביל באזור נידח במדינת ישראל, משפחות יושבות לארוחת שבת ובראש מתכננות מסלול מילוט לממ"ד במקרה של צבע אדום, ובני המשפחה תוהים בינם לבין עצמם תושבי איזה ישוב יזכו לסיים את הערב בממ"ד", תיארה מירב כהן מקיבוץ נירים.
"היום היה תורם של חברינו ברעים", היא הוסיפה. "עולם כמנהגו נוהג. הנגב המערבי מופקר לנפשו. עצוב, מקומם ומכעיס".
יפעת בן שושן מנתיב העשרה אמרה כי במושב הופעלה אזעקה בדיוק כשחזרה מערב אצל הוריה. "ברגע שיצאתי מהאוטו לכיוון הבית נשמע ירי ומיד צבע אדום. הילדים זינקו מהאוטו ורצנו לפתוח את הדלת. אחר כך הודיעו שמדובר בירי מקלעים שהפעיל את ההתרעה, אבל מבחינתנו זה ממש לא משנה, כי אתה בכל מקרה נבהל מההתרעה", היא תיארה.
לדברי בן שושן, הדריכות עולה בימים האחרונים גם בקרב הילדים וגם בקרב המבוגרים. "אתה מבין שאם בשישי בערב היה ירי לכיוון מועצה שכנה, יש סיכוי גדול שאתה הבא בתור. חברה מאשכול כתבה אתמול: 'רולטה רוסית, מי הבא בתור ומי בתור הבא', מעציב כמה שהיא צדקה אבל תאמינו לה שזה רק מניסיון. עצוב לי שמיום ליום התקווה מפנה את מקומה לאכזבה".
דאעש ספג מכה במזרח התיכון, אך כוחו עולה מחדש באירופה דרך "טרור היחידים" - ישראל היום
דווקא כשהיה נראה כי תחזיות האימים על גל טרור באירופה בעקבות נפילת ארגון דאעש בסוריה ועיראק התבדו, סדרה של מתקפות טרור זעזעה אתמול את היבשת והזכירה לתושביה כי גם הם אינם חסינים.
שתי מתקפות טרור,ככל הנראה ללא קשר ישיר ביניהן, פגעו בבירה הבריטית ובמושב הממשלה ההולנדית האג, שני סמלים אירופאיים מובהקים. בעוד המחבל בבריטניה נהרג וזוהה, צעיר מוסלמי שהורשע בעבר ואף ריצה מאסר בגין השתתפות בארגון טרור, בהולנד כוחות המשטרה עדיין סורקים אחר המחבל שהצליח להימלט.
היו אלו אזרחים מהשורה בבירה הבריטית שיכלו למחבל והצליחו להכריע אותו ולהשכיב אותו על הרצפה. חגורת נפץ מדומה שנשא על גופו שכנעה את השוטרים שהגיעו לזירה לירות בו ממרחק בטוח. הוא מת בזירת האירוע.
בעוד כל מעשה של רצח חפים מפשע על רקע אידיאולוגי נכנס תחת המטרייה הגדולה של המונח "טרור", ובצדק, קשה שלא להבחין בסוג חדש של מחבלים שצצו בשנים האחרונות והפכו למגיפה עולמית, המחבלים הבודדים.
טרור היחידים הוא אתגר שכמעט בלתי אפשרי עבור הרשויות להתמודד איתו ברמת המניעה. בניגוד לארגוני הטרור הקלאסיים, להם יש מבנה היררכי, חברים, תוכניות, אמצעי תקשורת ותכנון, המחבלים הבודדים לעיתים נדירות מופיעים על הראדר של שירותי הביון וגם כשהם מופיעים, נדיר שניתן להאשים ולהרשיע אותם לפני מעשה.
עוד בנושא:
אך כיצד נלחמים בטרור שמונע כמעט אך ורק מוכח רעיון ואמצעים פשוטים שניתן למצוא בכל בית? מלבד לקחים אופורטיביים כמו חקיקה שתצר את צעדיהם של מי שכבר הורשעו בטרור, המלחמה חייבת להיעשות ברמה האידיאולוגית. בין אם מדובר בטרור שמעודד על ידי מטיפים סלאפים או קבוצות של ניאו נאצים ברשת, יש להגיע לאלו שמטיפים לאלימות ומחנכים במחשכים לשימוש באלימות פוליטית ולמצות איתם את הדין. זו מלחמה ארוכה וסזיפית ואף היא לא יכולה להבטיח הגנה של מאה אחוזים מפני המפגע הבודד.
הדגלים השחורים בדרכם לאירופה?
עם נפילת בירת הטרור של חליפות דאעש בסוריה לידי הכורדים בשנת 2018, חזו רבים כי גל של מחבלים פוטנצאליים יעשה את דרכו לאירופה, תוך שרבים מהם משתמשים בדרכונים האירופיים שלהם ואחרים מצטרפים לזרם הפליטים הקבוע שמגיע ליבשת.
החשש כי ארגון דאעש יזנח את פעילותו במזרח התיכון לטובת תכנון פעולות טרור איכותיות בבירות אירופה טרם התממש. מעשי הטרור שראינו אתמול בוצעו כנראה בהשראת הארגון, אך לאת וכננו והופעלו על ידו, כמו פיגועי הענק בפריז ובניס שגבו את חייהם של מאות בני אדם.
מי שמבין היטב את החשש מנטיעת דאעש בליבה של אירופה הוא נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, ששלח את צבאו לפלוש לצפון סוריה, מהלך שהביא להימלטות של מאות אסירי דאעש מבתי הכלא של הכורדים. כעת מאיים הנשיא הטורקי להשיב את אנשי דאעש למדינות המוצא שלהם.
אסירי דאעש במתקן כליאה כורדי בצפון מזרח סוריה // צילום: רויטרס
בעוד הנשיא הטורקי משתמש באיום הממשי מאוד של דאעש על מנת לקבל את דרישותיו מאירופה, ביבשת כבר מתנהלים דיונים משפטיים על השבתם של משפחות מחבלי דאעש מסוריה ועיראק. אחרים, כך דווח בכלי תקשורת בגרמניה, בריטניה, אירלנד וצרפת, כבר מצאו את דרכם חזרה למדינות היבשת במגוון דרכים.
שירותי הביון באירופה חוששי םעוד יותר מאז שארצו תהברית חיסלה את מנהיג דאעש, אבו באקר אל בגדדי, בפשיטה נועזת על בית המחבוא שלו בצפון סוריה. אם תחזית האימים של תאי דאעש שעוברים בשלמותם מהמזרח התיכון לאירופה תתממש, מתקפות הטרור שראינו אתמול בלונדון ובהולנד עלולות להיראות כמו משחק ילדים.